Cursussen

Het Huis van Compassie organiseert regelmatig cursussen voor uiteenlopende groepen.

Kookcursussen
Het Huis van Compassie organiseert regelmatig kookcursussen voor mensen die een beperkt budget hebben en een gezonde maaltijd willen koken.

Taallessen
Er is een verschillend aanbod aan taallessen voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken en schrijven. Ook is er een interactieve groep waarin men Arabisch kan leren.

Compassiecursussen
We organiseren elk jaar een cursus Compassie, van 4 bijeenkomsten. Centraal staat de inhoud van “Compassie”, het bekende boek van Karen Armstrong, met filosofie en levenskunst. Naast het boek van Karen Armstrong geven we in de cursus aandacht aan andere inspirerende denkers. En vooral niet te vergeten: de cursisten zelf! Stap voor stap gaan de cursisten op zoek naar de grote betekenis van compassie en hoe compassie ons kan helpen in ons dagelijks leven.

Hieronder vindt u aankondigingen en verslagen over de cursussen:


Mindfulness-training in Huis van Compassie

Aanvaarding is niet soft, maar geeft kracht. Dat is de kern van mindfulness. Het middel dat je daartoe leert gebruiken is aandacht. Aandacht voor wat zich voordoet, alles wat er is. In en om je heen. Aandacht is een ‘gereedschap’ … Lees verder