Gespreksgroepen

logo coilWilt u anderen ontmoeten en praten over onderwerpen die u bezighouden op het gebied van levensvragen en zingeving?  Het Huis van Compassie organiseert samen met het Centrum Ontmoeting  in Levensvragen (COIL) regelmatig gespreksgroepen voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn.

Elke bijeenkomst is er tijd en ruimte om elkaar beter te leren kennen. We beginnen met een kopje koffie of thee. Daarna praten we over diverse levensthema’s.

Het leven is mooi, en het leven gaat ook niet altijd over rozen. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met levensvragen en/of zingevingsvragen die ons bezighouden. Iedereen maakt situaties in het leven mee die je ten diepste raken. Situaties waar we allemaal op onze eigen manier op reageren en mee omgaan. Door het delen van persoonlijke ervaringen, waarbij de ontmoeting met de ander centraal staat, kan er een verbintenis ontstaan. Verhalen van de ander waarin we onszelf herkennen kunnen ons een gevoel van begrip, ondersteuning en erkenning geven. Op die manier kan onze aanwezigheid betekenisvol zijn voor de ander.