Uitnodiging voor de film The Salt of the Earth 24 november 2023

9 november 2023

Beste filmliefhebbers,

We laten dit seizoen in het Huis van Compassie films zien  met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door ons.

Bijzondere, diepgaande documentaire van Wim Wenders over Braziliaanse sociaal fotograaf Sebastião Salgado, die wereldberoemd werd met omvangrijke projecten als Workers en Migrations. In de documentaire zien we Salgado, die zelf alleen in zwart-wit fotografeerde, afwisselend in kleur en zwart-wit. In kleur wanneer hij voor zijn nieuwste fotoproject Genesis de wereld over reist en wordt gefilmd door zoon Juliano. In zwart-wit wanneer hij tegen Wenders vertelt over zijn eerdere werk, waarin vooral het menselijk lijden centraal staat. Salgado kon die ellende op zeker moment niet langer aanzien en zocht en vond troost in de natuur en daarmee nieuwe levenskracht.

Huis van Compassie, Vlietstraat 20B  in Nijmegen
Vrijdag 24 november
aanvang: 19.45 uur (inloop: 19.30 uur)
Toegangsprijs: 7,50 of naar draagkracht (incl. koffie en drankje)
Aanmelding: is niet nodig

Verder dit seizoen 2 filmavonden…
(filmkeuze maken wij later bekend)

  • Vrijdag 26 januari
  • Vrijdag 29 maart

Wees Welkom! Namens de filmcommissie, bestaande uit Kees Waardenburg, Ineke Stoffels, en Lauke Nijssen