Maaltijden Huis van Compassie: Eet en ontmoet!

26 oktober 2023

Ontmoeting is een van de centrale waarden van het Huis van Compassie. Hoe kun je elkaar nu beter ontmoeten dan tijdens een maaltijd!
Daarom is er elke maandagavond een maaltijd in Plan A, een cafe restaurant, bij ons in het gebouw. De eigenaren stellen deze ruimte gratis ter beschikking!

Voor wie
Bij elke maaltijd is iedereen welkom, zolang er plek is. Onder ‘’iedereen’’ verstaan we letterlijk iedereen: mensen van allerlei achtergronden en komaf, uit de buurt of van verder weg. Hoe diverser de deelnemers, hoe boeiender de ontmoetingen.
Gemiddeld zijn er elke maandagavond tussen de 40 en de 50 mensen aanwezig.

Menu
Alle maaltijden worden klaargemaakt door vrijwilligers. Ze zijn altijd vegetarisch. (Hoewel de hoofdgerechten vaak wel gluten- en melkvrij zijn, kunnen we helaas geen rekening houden met allergieën.)
Elke maaltijd bestaat uit twee gangen: hetzij voorgerecht en hoofdgerecht, hetzij hoofdgerecht en toetje. Er is een menugroepje dat zorg draagt voor een verantwoorde samenstelling van de maaltijden. De groenten komen meestal – behalve in de winter – van de biologische moestuin Eet Meerbosch.
Vooraf en na afloop staat er koffie en thee voor je klaar.

Thema
Om de ontmoeting te bevorderen hebben we elke avond een thema, waarover wij met elkaar in gesprek gaan. Een themagroepje bereidt de thema’s  inhoudelijk voor.  We hanteren in principe de volgende opzet:

  • Elke 1e en 3e maandag van de maand komt er een gastspreker, vaak van een project of organisatie, om met de deelnemers te praten over een voor hen belangrijk thema.
  • Elke 2e maandag van de maand laat een van de deelnemers een lievelingslied horen en vertelt waarom dat lied hem/haar/hen raakt. Daarna kunnen we samen over de tekst praten.
  • Elke 4e maandag van de maand praten we met elkaar over onze ervaringen met cultuurverschillen.

Aanmelding en kosten
Opgave (uiterlijk op de vrijdag ervoor) is verplicht via post@huisvancompassienijmegen.nl
De maaltijden kosten ons gemiddeld € 4 per persoon. Elke deelnemer betaalt echter wat hij kan missen. Daarvoor staat een donatiedoos klaar. En uiteraard mag je het geld ook over maken op rekeningnummer: NL80TRIO0391029460
Welkom!
Elke avond is er een gastvrouw, die je welkom heet bij binnenkomst. Kom je voor de eerste keer, meld je dan aan bij haar, dan zal zij je wegwijs maken.

Hopelijk tot spoedig ziens!