Huis van Compassie wint KNR-Waarderingsprijs!!

26 oktober 2023

Op 19 oktober 2023, is in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch de KNR-Waarderingsprijs 2023 uitgereikt aan het Huis van Compassie. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van € 5000,–, is beschikbaar gesteld door de Konferentie van in Nederland gevestigde Religieuzen (KNR).

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een project waar religieuzen zich in herkennen en dat zij waarderen. Dit jaar stond de prijs in het teken van initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de situatie van mensen in armoede. Vanouds her is dit een doelgroep waarvoor ook de religieuzen zich ingezet hebben.

Voor dit project is het werken vanuit compassie, omzien naar elkaar belangrijk. Het project sluit daarmee prima aan bij de waarden die de Nederlandse religieuzen graag willen overdragen. Zij zien dit voortgezet in dit project en waarderen dit met de KNR-Waarderingsprijs.

Aan het eind van een feestelijke bijeenkomst ontvingen de winnaars het bronzen beeldje en een geldbedrag uit handen van KNR-voorzitter pater Mark-Robin Hoogland cp.

Wij, van Huis van Compassie zijn trots en blij. Een prachtige prijs in de maand van ons 10-jarig bestaan!

 

Voor meer info over de KNR Waarderingsprijs, klik op onderstaande link.

https://www.knr.nl/nieuws/religieuzen-belonen-het-huis-van-compassie-met-de-knr-waarderingsprijs/