Opening Vredesweek Nijmegen op zondag 17 september

7 september 2023

Ook dit jaar zal de opening van Vredesweek Nijmegen weer plaatsvinden in Bibliotheek Mariënburg op zondag 17 september van 14-15.30 uur
Voorafgaand aan de bijeenkomst in de bibliotheek zal om 12.40 uur met een korte plechtigheid de Vredesvlam overgedragen worden op het plein van de Titus Brandsma Memorialkerk bij het Keizer Karelplein en in optocht vervoerd naar de bibliotheek, opgewacht door de Vredesambassadeur Conrad Savy en het Colourful City koor.
Belangrijk onderdeel van het programma in de bibliotheek is de uitreiking van de door Nijmegen Stad van Compassie ingestelde Compassiepluim 2023 en de Aanmoedigingsprijs 2023 door burgemeester Bruls die daarbij ook in gesprek zal gaan met de winnaars.
Het door Nijmegen gekozen thema van de Vredesweek is “Iedereen kan iets doen voor vrede”.
Joska van der Meer zal op persoonlijke wijze dit thema inleiden.
De bijeenkomst is openbaar. Aanmelding is niet nodig.
Het verdere programma van de Vredesweek is te vinden op www.vredesweeknijmegen.nl