Uitnodiging voor de film Le Jeune Ahmed – vrijdag 21 april

23 maart 2023

We laten dit seizoen in het Huis van Compassie films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door ons.
 
Le Jeune Ahmed (2019, België)
Wanneer de filmt begint is de dertienjarige Ahmed al duidelijk geradicaliseerd. Hij vertelt zijn broer en zus wat ze volgens de imam allemaal verkeerd doen, berispt zijn (witte) moeder vanwege een glaasje wijn, en ergert zich nog het meest aan zijn (Marokkaanse) juf, die te weinig respect voor de koran zou hebben. De Waalse gebroeders Dardennes (L’enfant; Deux jours, une nuit) leveren met Le jeune Ahmed andermaal een strak verteld, intrigerend verhaal af, dat bol staat van de rake observaties. En de jonge, ongevaarlijk ogende Ben Addi is perfect gecast als de wel degelijk gevaarlijke Ahmed. Winnaar beste regie op Cannes2019.

Locatie: Huis van Compassie, Vlietstraat 20B  in Nijmegen Vrijdag 21 april, aanvang: 19.45 uur (inloop: 19.30 uur) Toegangsprijs: 7,50 of naar draagkracht (incl. koffie en drankje)
Aanmelding: is niet nodig

Wees Welkom! Namens de filmcommissie, bestaande uit Kees Waardenburg, Ineke Stoffels, en Lauke Nijssen