Uitnodiging voor de film Le Fils – vrijdag 27 januari

19 december 2022

We laten dit seizoen in het Huis van Compassie films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door Kees Waardenburg.

Le Fils (2002, België/Frankrijk)
Een timmerman, een jongen en een schokkerige camera. Meer hebben de geëngageerde gebroeders-cineasten Dardenne niet nodig voor een intens, verwarrend drama over menselijke onzekerheid, zo blijkt uit hun vijfde speelfilm Le fils.
Olivier Gourmet speelt een leraar in een opleidingscentrum, die in een grauwe Waalse stad randgroepjongeren zijn vak bijbrengt. Als op een dag de 16-jarige Francis aankomt in het centrum, is Olivier volledig van de kaart. In de hele film is geen scène zonder Gourmet, de hele film draait om de mysterieuze verhouding van de man ten opzichte van zijn nieuwe leerling Francis.
Het verrassende plot van ‘Le Fils’ prijsgeven zou zonde zijn. Het is een knap staaltje cinema met een diepmenselijke ondertoon. Le Fils, over wraak en vergeving, maakt diepe indruk op de kijker.

Huis van Compassie, Vlietstraat 20B  in Nijmegen
Vrijdag 27 januari, aanvang: 19.45 uur (inloop: 19.30 uur)
Toegangsprijs: 7,50 of naar draagkracht (incl. koffie en drankje)
Aanmelding: is niet nodig

Verder dit seizoen…

  • 20 maart een filmavond samen met het Go Short festival
  • 21 april Le Jeune Ahmed van de broers Dardenne

Wees Welkom!
Namens de filmcommissie, bestaande uit Kees Waardenburg, Ineke Stoffels, en Lauke Nijssen