Tentoonstelling 2.0 van Stichting KUS

2 juni 2022

Nog tot en met 25 juni 2022 gratis toegankelijk:
twee unieke tentoonstellingen over Vrede en Vrijheid (met werken van deelnemers aan creatieve dialogen) en over 40 jaar De Nijmeegse Stadskrant.
Open woensdags tot en met zaterdag van 12-17 uur tot en met 25 juni in Passage Molenpoort 106, eerste verdieping.

Hoe behouden we Vrede, Vrijheid? De oorlog in Oekraïne én de herinneringen aan de tweede wereldoorlog laten ons de urgentie van werken voor vrede ervaren.
Met informatie van 4 en 5 meicomité, Wederopbouwstad Nijmegen, Omkruit vergaat niet, Stad van Compassie, Stichting Stolpersteine en groep rond herdenking van Rabbi Salomons, In Paradisum, Sunset March en Amnesty International Nijmegen. Daarnaast zijn de Vredesweken te zien, in Nijmegen georganiseerd door de Raad van Levensbeschouwing en Religie, en de Vrede en Vrijheidstuinen van Stichting KUS en is er aandacht voor gehandicapten in oorlogen. Met impressies rond het onderwerp van een twintigtal Nijmegenaren, waaronder iemand van de Wereldvredesvlam Nijmegen, en de kunstenaars Lobke Burgers, Frans Eppink, Marie Louise Fransen, Joppe Heiligers, Frans Houtbeckers, Teja Hüting, Geert Lemmers, Alda Loeffen, Mariët Mensink, Hans Weeren.