Ontmoetingsruimte Verlies en Rouw

Niemand houdt van rouwen. Bij verlies hebben we de neiging weg te lopen, de vingers in de oren te stoppen en net te doen alsof het niet bestaat. Toch is rouw een natuurlijke reactie op verlies. Na sterven, maar ook na het kwijtraken van een baan, een liefde of een vriendschap, het verliezen van een toekomstdroom, verlies als gevolg van ontvluchten van het geboorteland of het verliezen van gezondheid.

Ieder mens rouwt anders en heeft andere behoeften in dit proces. Ieders verdriet, elke teleurstelling, boosheid en eenzaamheid is hierin anders. Rouwprocessen zijn vaak langdurig. Een luisterend oor van een vrijwilligers van een Ontmoetingsruimte voor Rouw en Verlies kan mensen troost en opluchting bieden. Ze worden oprecht gezien en gehoord en mogen zijn wie ze zijn.

Vanaf zomer 2022 realiseren Huis van Compassie, Centrum Ontmoeting in Levensvragen, Ontmoetingskerk, De Wijkfabriek en ZinPlus samen laagdrempelige inloopplekken voor het delen van rouw en verlieservaringen in verschillende wijken in Nijmegen. Iedereen is welkom.

Meer info: bonita@huisvancompassienijmegen.nl, of bel 06-27274789

Dit project wordt ondersteund door het Nijmeegs fonds Cellenbroeders,
waarvoor dank!

Voor meer informatie over Cellenbroeders: https://cellenbroeders.nl/