Klussenteam Huis van Compassie ontvangt Stijn Buys Pluim

4 april 2022

Op 21 maart verraste het bestuur van het Nijmeegse fonds De Beide Weeshuizen de vrijwilligers van het Klussenteam van het Huis van Compassie met de Stijn Buys Pluim: een erepenning, een oorkonde en een geldbedrag.

Jaarlijks reikt stichting De Beide Weeshuizen de zogeheten Stijn Buys Pluim uit aan vrijwilligers die zich verdienstelijk maken voor Nijmeegse jongeren tot 28 jaar in achterstandssituaties.
De Pluim 2021 was bestemd voor de vrijwilligers van het Klussenteam. Wat het Klussenteam zo bijzonder maakt, is dat dit team bestaat uit vluchtelingen. Deze vluchtelingen helpen Nijmegenaren die afhankelijk zijn van de Voedselbank door klussen aan huis te doen, zoals schilderwerk, behangen, vloer leggen en tuinieren. Het Klussenteam geeft hierbij bijzondere aandacht aan gezinnen met alleenstaande ouders.

Bestuursleden Clara Sander en Tjeu Verstappen van De Beide Weeshuizen reikten de Pluim uit aan Carla Schoenmakers, coördinator van het Klussenteam, en Pieter Poels, algemeen coördinator van het Huis van Compassie.

Het geldbedrag mag door de vrijwilligers van het Klussenteam vrij worden besteed. De gift hoeft niet aan een project te worden uitgegeven.