Feestelijke opening van het Huis van Compassie

7 april 2022

Op 28 maart vond de opening van het Huis van Compassie plaats. Eindelijk! Nadat deze vanwege corona een aantal keren was uitgesteld. Eindelijk! Vieren met vertegenwoordigers van Nijmeegse organisaties waarmee wij samenwerken, gemeente(politiek), sponsoren en bedrijven, fondsen, vrijwilligers en medewerkers. Het werd een mooie, gezellige, druk bezochte bijeenkomst.

Zie hier de foto’s, gemaakt door Frans Eppink.

http://eppinkfotoproducties.nl/102/Huis_van_Compassie_opening/

Gasten ontvingen bij binnenkomst een tas van het Huis van Compassie met inhoud. En een glaasje gevuld met bubbels. Hamid had gezorgd voor een goed gevulde soep en samosa hapjes… En Mary en Shihab zorgden voor levendige Sudanese muziek.

Pieter Poels, algemeen coördinator van het Huis van Compassie, bedankte een groot aantal mensen die belangrijke bijdragen hadden geleverd aan het gebruiksklaar maken, inrichten en verbouwen van het pand:

–          Bob en Jesse en Sep van Plan A https://www.plan-a-nijmegen.nl/ die o.m. hun restaurant elke week in het gebouw kosteloos beschikbaar stellen aan het Huis van Compassie

–          de Provincie Gelderland en Stichting Volksbelang voor de financiële bijdragen voor de verbouwing van het pand

–          diverse bedrijven die op ruimhartige wijze bijdroegen aan de inrichting en verbouwing van het pand, w.o. Hagemans verf, Kamperdijk Schilderwerken en de Koning installatietechniek

–          Belinda, Kamel, Carla en Mehri, alle vier vrijwilligers van het Huis van Compassie, die allen met hun toewijding en daadkracht uitblonken bij de inrichting en verbouwing

Paul Oosterhoff, voorzitter van het Huis van Compassie, nodigde vervolgens wethouder Petra Molenaar (o.m. verantwoordelijk voor armoedebestrijding) uit om de officiële opening te verrichten;  door niet een lint door te knippen maar 7 linten met elkaar te verbinden. De linten, in de kleuren van de regenboog, werden verbonden door diverse mensen die veelbetekenend zijn voor het veelzijdige werk van het Huis van Compassie: Hans Slavenburg, Joost Smits, Mehri Zaerpour, Storay Ahmadi, Jesse Akkers (van Plan A), Abdallah Safi, en Pieter Poels.

Het programma werd besloten met een dans van onze Iraanse vrijwilligers Mahsa, Marzie en Mehri. Zij vierden met hun dans de opening van ons pand, en het Iraanse nieuwjaar, dat samenvalt met het begin van de lente.

Hartelijk dank aan alle aanwezigen, en allen die hebben bijgedragen aan de lang verwachte feestelijke opening!