Uitnodiging voor de film Corpus Christi Vrijdag 25 maart 19.45

24 februari 2022

Beste filmliefhebbers, bezoekers van het Huis van Compassie: eindelijk mag het weer: elkaar zien, samen een film bekijken, onze beleving van de film met elkaar delen in gesprek, onder genot van een drankje.

We nodigen u graag uit in ons nieuwe pand aan de Vlietstraat in Waterkwartier, waar wij graag samen met onze vrijwilligers, onze nieuwe samenwerkingspartners en al onze bezoekers, voort willen bouwen aan onze gemeenschap van mensen die compassie een warm hart toedragen.

Tijdens onze eerste te vertonen film Corpus Christi, Polen 2019,  staat een gemeenschap centraal waarin een groot trauma heerst, en dat deze gemeenschap sterkt verdeelt.

Een jongeman, Daniel, doet zich in de dorpsgemeenschap voor als priester. Hij ontmoet de pastoor en deze gelooft hem. Hij wordt zelfs gevraagd om even de parochie over te nemen omdat de pastoor moet opgenomen worden voor een medisch probleem. Daniel begint alle taken van een priester uit te voeren, en voelt zich er goed bij. Hij krijgt steeds meer contact met de dorpsbewoners, en voeling met het trauma dat het leven van de mensen domineert. Met grote gevolgen voor de dorpsgemeenschap, en voor Daniel zelf.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje.

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur.
Toegangsprijs: 7,50 of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje.

Wees welkom!

Namens de filmcommissie, bestaande uit Kees Waardenburg, Ineke Stoffels, en Lauke Nijssen.