Nieuw project Verschilmakers bij Huis van Compassie met nieuwe collega

11 november 2021

Vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren. Dat doet het Oranjefonds in het programma de Verschilmakers. Het Huis van Compassie is een van de 25 organisaties, die hun huidige vrijwilligersbestand willen verjongen en uitgekozen is om daarvoor drie jaar lang intensieve ondersteuning en begeleiding te krijgen. Zodat wij nog meer en beter in staat zijn jonge vrijwilligers aan ons te verbinden.
Voor dit project verwelkomen we onze nieuwe collega Josse:
Samen met Ineke ben ik vanaf oktober gestart met het project de Verschilmakers vanuit het Oranjefonds. Hiervoor kijken we hoe we meer jonge mensen (tot 27 jaar) kunnen verbinden aan de verschillende projecten bij het Huis van Compassie. Daarnaast hebben jongeren ook de kans om zelf projecten te starten en hierin de lead te nemen. Ontzettend leuk om ons hiermee bezig te houden de komende tijd.
Ik zal me meteen even kort voorstellen. Ik ben Josse Hoekwater, 28 jaar en woonachtig in Nijmegen. Vind het leuk om jongeren te helpen zichzelf te ontwikkelen en een plek te vinden waar ze zich thuis voelen. Dit heb ik vooral in en rondom het onderwijs gedaan de afgelopen jaren, en in toenemende mate veel in samenwerking met stichtingen en welzijn organisaties. Ik hoop daarom bij het Huis van Compassie ook van betekenis te kunnen zijn.