Inloopmiddagen in Heumensoord

8 november 2021

Samen met de Nijmeegse vrijwilligersorganisaties Goshamadeed en Dar el Yasmin organiseerden wij op donderdag 4 november een ontmoetingsmiddag voor mensen op Heumensoord. We mochten hiervoor gebruik maken van de Sacramentskerk van Klooster Brakkenstein. Koffie, thee en fris stond om 13 uur klaar, een paar vrijwilligers zorgden voor het vervoer van mensen van Heumensoord naar het klooster.

Tegen 14u hadden 22 vrouwen en 4 kinderen de weg naar ons gevonden. Snel vormde zich een groep die Nederlandse les kreeg. Een andere groep begon met een voorstel ronde en met de vraag wat wij voor hen kunnen betekenen. Zij gingen vervolgens ook verder met Nederlandse les. Een aantal vrijwilligers van het Nijmeegs M7 Collectief deelden advies en informatie over opleiding en werk in Nederland. De kinderen kregen cadeautjes en werden een aantal uurtjes door stagiair Jesper vermaakt. Koffie en thee werden geschonken en er gingen lekker Afghaanse hapjes rond. Al met al was het een gezellige middag en kregen we te horen dat we onze bezoekers hoop en perspectief hebben gegeven. Tot eind 2021 wordt de ontmoetingsmiddag iedere donderdagmiddag georganiseerd.

Dit initiatief is met steun van Bureau Wijland tot stand gekomen.