Rijke maaltijd in de week tegen Armoede

25 oktober 2021

Afgelopen week stond in het teken van aandacht voor armoede. Er waren diverse activiteiten in de stad. Wij organiseerden een Publieksmaaltijd over dit thema.
Er waren veel complimenten voor de heerlijke maaltijd die Reem voor de deelnemers gemaakt had. Omdat er helaas wat ziekmeldingen waren, konden spontaan nog een paar studenten aan sluiten, die ook in ons nieuwe pand wonen.

Organisaties Quiet en Lets Ruilkring Nijmegen waren te gast en vonden elkaar in hun inzet voor anderen. De gastspreeksters stonden stil bij de gevolgen die armoede voor mensen kan hebben. Vaak wordt bijvoorbeeld ook je sociale kring kleiner en heb je veel aan je hoofd. Er werd vooral aandacht besteed aan wat mensen binnen beide organisatie allemaal voor anderen doen. Quiet werft sponsors in de vorm van restaurants en allerlei organisaties die gratis aanbiedingen hebben voor de doelgroep, zodat zij ook eens wat extra’s hebben. Mooi dat er bijvoorbeeld ook een netwerk is van naaisters dat kinderkleding op maat maakt. Er is een veelzijdig aanbod voor de members, waar ze heel blij mee zijn. Leuk dat Quiet ook op de Vlietstraat komt te zitten, dan kunnen we nog meer samenwerken. Bij de ruilkring bieden mensen hun eigen talenten en passies aan voor elkaar, waarbij de inzet wordt bijgehouden in Zonnen.
Zo kan de 1 ramen wassen bij een ander, die dan een taart bakt voor weer een ander enz. Huis van Compassie is zelf ook opgenomen als lid. Zo mooi dat dit allemaal gebeurt.