Vredesmaaltijd

30 september 2021

In de Vredesweek was er op maandag 20 september een Vredesmaaltijd in het Huis van Compassie.
Met het thema inclusieve samenleving was de heerlijke twee-gangen-maaltijd verzorgd door internationale kookgroep In sak meer dan welkom.
Onze gewaardeerde vrijwilliger en Vredesambassadeur 2021 Storay Ahmadi nam de op doorreis zijnde, aanstekelijke Vredesvlam in ontvangst.

En 2 gasten kregen het pas door haar geschreven boek overhandigd: Compassie met Afghaans Bloed. Hierin staat veel informatie over de achtergrond van Afghanen en hun integratie in Nederland.
Naast vaste bezoekers bestond de groep van 20 deelnemers aan de avond, uit Afghanen die al langer in Nederland zijn, zij vertelden o.a. over het als vrouw niet kunnen hebben leren lezen en schrijven en over het verdriet en zorgen over de situtie die nu weer is ontstaan in hun moederland. Het machteloze gevoel werd gedeeld door mensen uit de zaal, dat maakte het tot een bijzonder moment. We schreven nog een vredesboodschap aan elkaar. Zo wenste een voormalig hoogleraar uit Afghanistan dat degene naast hem met veel vrijheid en vrede kon zijn.
Dat wensen wij iedereen van harte toe!