Vrijwilligerswerk in corona tijd: zo kan het ook!

23 februari 2021

Op 3 maart organiseert Nijmegen stad van Compassie met medewerking van de Vrijwilligerscentrale een online bijeenkomst over vrijwilligerswerk in coronatijd. Voor alle organisaties die zijn aangesloten bij Nijmegen stad van Compassie (of hierin geïnteresseerd zijn).

Tijdens deze bijeenkomst is er ook aandacht voor de introductie van een nieuw project: Nijmegen in Dialoog.

Woensdag 3 maart van 19.30 tot 21.00 uur

Programma:

19.30  Welkom/Opening door Pieter Poels, coördinator van Huis van Compassie

19.35  Presentatie van Peter Schoenmakers van de Vrijwilligerscentrale van inspirerende voorbeelden van vrijwilligerswerk in coronatijd. En tips en adviezen over wat jouw eigen organisatie kan doen, en hoe je vrijwilligers ook in coronatijd aan je kunt binden.

19.50  Uitwisseling van ervaringen tussen de vertegenwoordigers van de organisaties: wat is goed gelukt, wat minder. Welke plannen en wensen zijn er voor de nabije toekomst. Waarbij is ondersteuning/samenwerking gewenst?

20.20 Plenaire terugkoppeling, reactie van Vrijwilligerscentrale

20.30  Introductie met Nijmegen in Dialoog van projectcoördinator Ineke Boomman. Met het project  willen we het contact tussen Nijmegenaren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten stimuleren. Bij dialoogbijeenkomsten leren mensen elkaar en elkaars zorgen, opvattingen en achtergronden kennen. In 2021 gaan we op verschillende plekken in de stad dialoogbijeenkomsten organiseren, graag samen met en bij organisaties die zijn aangesloten bij Nijmegen stad van Compassie. Tijdens deze avond kunt u in groepjes meedoen aan een proefdialoog.

21.00 Afsluiting

We gebruiken deze avond Zoom. Ruim van te voren ontvangt u van ons een link. Mocht u niet bekend zijn met Zoom; het in gebruik nemen is eenvoudig. Als u hulp wenst van te voren, meld het ons; een vrijwilliger kan u dan helpen.