Ons Klussenteam bouwt mee aan Ecodorp Zuiderveld

17 november 2020

De komende maanden gaan onze vrijwilligers van het Klussenteam meebouwen aan een bijzonder Eco woonproject in Nijmegen. In de zomer van dit jaar is gestart met de bouw van een nieuw ecodorp in Nijmegen-Noord, dichtbij de Pathé bioscoop. In totaal worden er 46 duurzame woningen gebouwd voor de sociale huur.

Behalve de woningen, komen er ook een gezamenlijke ruimte en natuurlijk mooie, ecologische tuinen om van te genieten en van te eten. De bewoners van het ecodorp willen graag dat vluchtelingen ook hun voordeel doen met dit project. Hiervoor zijn ze een samenwerking aangegaan met ons Huis van Compassie.

Afgelopen maanden zijn Cees Verheul en Joop Doesborgh, medewerker en vrijwilliger van het Huis van Compassie, begonnen met de voorbereidingen. Zij hebben veel gesprekken gevoerd met vluchtelingen die interesse hebben om mee te doen. In totaal zijn 12 enthousiaste deelnemers gekozen.

De komende maanden gaan de vluchtelingen twee dagen per week aan de slag met het demonteren van tweedehands keukens die later weer in de huizen geplaatst worden, het bouwen van een gezamenlijke schuur en het stucen met leem van de binnenkant van de huizen.

Ondanks de corona, verwachten we dat er een mooie uitwisseling kan plaats vinden tussen bewoners, en onze vrijwilligers van het Klussenteam; vluchtelingen kunnen zo allerlei ervaringen opdoen in het ecologisch bouwen en daarnaast allerlei contacten opbouwen met de toekomstige bewoners: samen werken én samen leven!! Cees en Joop ondersteunen de vluchtelingen bij dit project.

Voor meer informatie over het project, kijk op de website: www.cveg.nl of stuur een mail naar Cees en Joop: Cees@huisvancompassienijmegen.nl