Vakantie voor bezoekers van Huis van Compassie

14 september 2020

Het Huis van Compassie kon dit jaar, ondanks de coronacrisis, gelukkig toch weer een vakantie organiseren voor haar bezoekers die niet in de gelegenheid zijn om zelf om vakantie te gaan. Twintig vluchtelingen, gezinnen met kinderen en alleenstaanden, konden onder begeleiding van vrijwilligers van het Huis van Compassie 5 dagen verblijven in het Dominicanenklooster in Huissen.

Er was een mooi en gevarieerd programma op papier gezet. Helaas moest dit worden aangepast door de uitbraak van covid-19; een uitstapje naar een dierenpark  of andere attractie kon niet doorgaan i.v.m. de corona uitbraak. Parken en musea konden geen groepen ontvangen die niet tot dezelfde familie behoorden. Wel waren er leuke workshops zoals djembé, clownerie  en schilderen. En natuurlijk zwemmen in het Zwanenwater,  spelletjes, een spannende bingo en nog veel meer…….

Ook een bezoek aan Mea Vota, een druivenkwekerij in de oorspronkelijke kassen uit dit gebied, was heel boeiend. Het daarbij behorende tuinbouwmuseum De Hofstèèj besteedt aandacht aan de historische uitoefening van de tuinbouw, met name de druiven- en de tabaksteelt in Huissen. De oude werktuigen konden op warme belangstelling van de groep rekenen, en het  oude vrachtautootje was een dankbaar object voor de fotografen.

Omdat de vakantie midden in de hittegolf viel is de wandeltocht met picknick die in de planning zat aangepast, en aan het water was het toen goed toeven.

Een geslaagde vakantie, die zeker weer voor herhaling vatbaar is! Met dank aan het Dominicanenklooster en de inzet van onze vrijwilligers.