13 januari: Maaltijd en opening ‘Talen naar Vrede’

13 januari 2020

Tijdens de maaltijd op 13 januari openen we de tentoonstelling ‘Talen naar Vrede’. Deze is tot half maart te zien in de Vredesambassade Nijmegen ofwel het Huis van Compassie. De tentoonstelling bestaat uit een serie prenten die Len Munnik en Lex Dirkse maakten voor het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.

De tekenaars maakten twintig prenten bij spreekwoorden van over de hele wereld, onder andere uit Soedan, Zimbabwe, China, Afghanistan, Rusland, Nederland en Slowakije.

De tentoonstelling is een initiatief van Stichting KUS/de Vredesambassadeurs/KUSvrijwilligers Frans Houtbeckers en Mariët Mensink, en het Huis van Compassie. Het Huis van Compassie is al een jaar of zeven Vredesambassade tijdens de Vredesweek die jaarlijks in september is. Huis van Compassie en KUS willen tijdens het hele jaar aandacht aan vrede besteden en organiseren daarom in 2020 regelmatig een activiteit die daarop gericht is.

De officiële opening van de tentoonstelling is op maandag 13 januari tijdens een Huis van Compassie ontmoeting met warme maaltijd. Mensen uit verschillende landen, waar de spreekwoorden vandaan komen, zullen kort vertellen over de sociale achtergronden van deze gezegden.
De maaltijd duurt van 18.00 tot 20.00 uur en kost 2 euro
of 7,50 (naar draagkracht). Aanmelden bij post@huisvancompassienijmegen.nl

De cartoon hiernaast is van Lex Dirkse, bij het uit Somalië stammende spreekwoord ‘Vrede is het beste bed om in te slapen’.