We leren het elkaar: wekelijkse cursus

1 oktober 2019

Mensen met een Nederlandse en met een Arabische achtergrond kunnen bij deze wekelijkse cursus op gezellige wijze kennis maken met elkaars taal en cultuur. We gaan de beide talen spreken en we leren ook wat te schrijven. Als je al een heel klein beetje Arabisch of juist Nederlands kunt, kun je er veel van leren, qua spreken en schrijven.

Er wordt geoefend van goede dag zeggen tot de weg vragen. En we praten samen over welke waarden en gebruiken we hebben, opvoeding en cultuurverschillen. Vaak zijn cursussen gericht op overdracht van veel kennis van de Arabische taal. We leren het elkaar is breder en laagdrempeliger.

De lessen worden verzorgd door Elmoiz Elnour, docent Arabisch. Er is ook mogelijkheid veel Nederlandse les en er zullen presentaties van deelnemers zijn en boeiende gastsprekers.

De groep komt iedere maandagochtend bij elkaar van 10.00 tot 11.00 uur. We gaan dan eenvoudig spreken, lezen en schrijven.
Iedere woensdag van 12.00 tot 13.00 uur is er vanaf 30 oktober een nieuwe groep. Deze lessen zijn wekelijks tot en met 18 december.

Kosten: 5 euro per les (deelnemers met een uitkering kunnen gratis meedoen).

Aanmelding of vragen: via een mail aan m.vandeneerenbeemt@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. Bellen kan ook: 024 – 322 84 80, vraagt u dan naar Mirjam v.d. Eerenbeemt