Schuif aan bij Eet & Ontmoet op maandag 4 november

1 oktober 2019

Maandag 4 november vindt om 18.00 uur weer Eet & Ontmoet plaats: samen eten en elkaar ontmoeten via gespreksthema’s. Deze keer gaan we het hebben over gezondheidsbeleving binnen verschillende culturen. We hebben nog plekken vrij, dus meld u gerust bij ons aan!

We gaan naar een film kijken: Ik heb een dokter in Marokko! Deze film gaat over de beleving van ziekte en dood in verschillende culturen. Hij is ontwikkeld door Saïda Alouad Baktit, islamitisch geestelijk verzorger bij het Radboudumc en intercultureel zorgconsulent. Ze traint al jaren medewerkers van het Radboudumc om meer ‘cultuursensitief’ te worden en wordt nu gevraagd voor trainingen in heel Nederland. Kom kijken en luisteren. Het wordt een zeer interessante avond.

Deze avond zijn ook medewerkers van het Zorgcafé aanwezig. Het Zorgcafé is onderdeel van Dokters van de Wereld. Het biedt een toegankelijke plek voor nieuwkomers (asielzoekers en statushouders) voor vragen, verhalen of problemen over hun gezondheid of de gezondheidszorg in Nederland. De mensen van het Zorgcafé zullen over hun activiteiten vertellen.
Verder vertellen wij dan over een gezamenlijk initiatief van het Huis van Compassie en het Zorgcafé om een aantal bijeenkomsten voor vrouwelijke nieuwkomers over gezondheid te organiseren.

Eet & Ontmoet is ten eerste voor mensen met weinig inkomen, die het leuk vinden om met andere mensen te eten. Ook is er plek voor andere mensen die willen aanschuiven. Ons vaste kookteam van vrijwilligers kookt elke keer een bijzondere maaltijd uit de internationale keuken; een vegetarisch hoofdgerecht (soms halal) en een toetje.

Wilt u met ons mee eten?
Meld u dan aan via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80 (maandag t/m donderdag bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur).

Wat kost het?
Een vrijwillige bijdrage stellen wij op prijs, afhankelijk van uw financiële draagkracht.