11 november: maaltijd ‘Aandacht voor kinderen’

31 oktober 2019

Elk kind heeft recht op bescherming, gezondheidszorg en onderwijs. UNICEF en de Verenigde Naties hebben 30 jaar geleden de internationale Dag van de Rechten van het Kind ingesteld in november om hier extra aandacht voor te vragen.

Er zijn ook kinderen die iets extra goeds voor anderen doen. De burgemeester van Nijmegen reikt die dag kinderlintjes uit, een officiële beloning voor een kind van de basisschool, dat iets bijzonders heeft gedaan. Het kan zijn van een zieke buurvrouw helpen tot geld inzamelen voor een goed doel.

Wij besteden vast aandacht aan deze jonge superhelden, bij een gezellig samenzijn. Zo komt Mahlik ons bijvoorbeeld vertellen hoe het voor hem was: hij was 7 jaar toen hij een lintje ontving, omdat hij zwerfafval opruimt.
Van harte welkom.

De internationale kookgroep Inásakó verzorgt een heerlijke twee-gangen-maaltijd met koffie/thee.
Kosten zijn 7,50 euro of u betaalt naar draagkracht.

Aanmelden via: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.
Bellen kan ook: 024 – 322 84 80.