24 juni: Vluchtelingen op weg naar werk

1 juni 2019

Vluchtelingen zijn over het algemeen zeer gemotiveerd om een plek in te nemen op de arbeidsmarkt. In praktijk blijkt dit niet eenvoudig te zijn. De werkloosheid onder vluchtelingen is hoog. Nu de arbeidsmarkt aantrekt verbeteren de kansen van vluchtelingen. Maandagmiddag 24 juni delen we informatie hierover.

We focussen ons deze middag op de volgende vragen :

  • 15.00 – 16.00 uur: Hoe kan het Werkbedrijf vluchtelingen ondersteunen op hun weg?
  • 16 .00 tot 16.30 uur: Welke kansen zijn er voor vluchtelingen om zelfstandig ondernemer te worden?


TE GAST zijn: 
Ad Verpaalen van het Werkbedrijf en Sociaal ondernemer Adam Elhaj

Ad Verpaalen, projectleider, stelt zich voor: “WerkBedrijf is hét arbeidsbemiddelingsbedrijf voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. WerkBedrijf werkt regionaal en in opdracht van de 6 regiogemeenten van het Rijk van Nijmegen. Sinds maart 2017 is er bij WerkBedrijf een speciaal team opgericht voor het bemiddelen naar werk en/of scholing van statushouders.  Tijdens de informatieve bijeenkomst vertel ik u graag meer over wat het WerkBedrijf doet voor deze doelgroep, wat de resultaten zijn en wat de uitdagingen zijn voor de toekomst. En natuurlijk is er gelegenheid om uw vragen te stellen.”

Adam Elhaj, sociaal ondernemer, stelt zich voor: “Ik ben sociaal ondernemer. Ik verkoop producten vanuit mijn geboorteland Sudan in Nederland. Ik heb tijdens mijn studie aan de Universiteit van Wageningen onderzoek gedaan naar het ondernemerschap van vluchtelingen in Nijmegen, met Fair Trade handel. Ik vertel u graag over mijn ervaringen en ga hierover graag met u in gesprek.”

Iedereen is welkom: vluchtelingen, vrijwilligers van Nijmeegse organisaties, en andere geïnteresseerden.
Deelname is gratis. Opgave is niet nodig.
Meer info: poels@huisvancompassienijmegen.nl