Iftar maaltijd was een groot succes

1 juni 2019

Van 6 mei t/m 5 juni was dit jaar de Ramadan, dan wordt er door moslims alleen gegeten na zonsondergang. Dit heet een Iftar maaltijd. Vrijdagavond 17 mei organiseerden wij in het Huis van Compassie zo’n maaltijd. Die dag was de zonsondergang om 21.26 uur, toen werd officieel de maaltijd geopend.

Er waren veel verschillende heerlijke gerechten gemaakt, door de Sudanese vereniging Elbeyet Elsoedani, de Syrische stichting Khatawat en de Turkse gemeenschap. Er waren heel veel mensen op af gekomen, uit allerlei culturen. Zij konden zich tussendoor terug trekken voor het gebedsmoment.

Naast uitleg over de betekenis van Ramadan en de Iftar, hield dhr. Hassan een presentatie over de activiteiten van stichting Khatawat en  liet dhr. Erdem zijn vertaling van de Koran zien en werd er ook geld ingezameld voor mensen die het minder hebben dan wij.

Veel dank voor de grote inzet en opkomst! Volgend jaar doen we het graag weer.

De Ramadan wordt nu afgesloten met het Suikerfeest. En dan zegt men tegen elkaar: Eid Mubarak!