Een dood die je niet meer vergeet

21 maart 2019

Zondagmiddag 14 april is er een speciale herdenking in Nijmegen, voor iedereen die iemand heeft verloren door zelfdoding en graag samenkomt met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Iedereen is welkom, ongeacht levensovertuiging, met zijn unieke verhaal en verlieservaring.

We herdenken vanuit één gemeenschappelijke deler: een complex rouwproces dat getekend wordt door vragen. Er is aandacht en ruimte voor mensen die veel meer verloren hebben dan ‘alleen maar’ een naaste of bekende. Mensen die tegen bergen van onbegrip, onkunde en onmacht oplopen in zichzelf en in onze samenleving.

Veel vrijwilligers en professionals dragen bij aan deze bijzondere middag die in het teken zal staan van (h)erkenning en bemoediging. Tegenover de hardheid van de zelfgekozen dood zetten wij – al is het maar in onze gedachten en expressie – in op levenskracht, op de lente die elk jaar opnieuw onverschrokken doorbreekt in april.

Let op: gezien het vaste aantal plaatsen is aanmelden zeer aan te raden. Dat kan bij Esther Zawiolkowski, Astarte Rituelen & Ceremonies: tel. 06 – 26328045) of e-mail astarterituelen@gmail.com

of Heleen Litmaath, Granaatappel Ritueelbegeleiding: tel. 06 57984528) of e-mail ritueelbegeleiding@studiogranaatappel.nl

Of kijk op Facebook: facebook.com/SamenSuicideHerdenken

Zondag 14 april: Nationale Herdenking Nabestaanden Suïcide

  • Herdenking 15.00-16.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur en napraten tot 17.30 uur
  • vrij entree
  • Locatie: De Lindenberg, Valkhofzaal, Ridderstraat 23 Nijmegen

Wees welkom en/of zegt het voort!