29 maart: filmavond met Happy go Lucky

25 maart 2019

Een hoofdpersoon die in alle omstandigheden vrolijk blijft, kan daar boeiend drama omheen ontstaan? Regisseur Leigh – die andere uitersten van het emotionele spectrum overtuigend in beeld bracht in films als Naked en Vera Drake – bewijst van wel. Happy Go Lucky is een film waar je onbedaarlijk om kunt lachen, en die je tegelijkertijd diep in de menselijke ziel laat kijken.

Happy Go Lucky – 2019 Engeland 2006 Mike Leigh
Zoals gebruikelijk betrok Mike Leigh zijn acteurs intensief bij de ontwikkeling van het scenario, met mooi uitgewerkte en gelaagde personages als resultaat. De intrigerende hoofdrol  wordt vertolkt door Sally Hawkins. Hawkins won voor haar rol als Poppy de prijs voor de beste actrice op het filmfestival van Berlijn. Wie is deze goedlachse jonge vrouw, een dertiger die in de openingsscène in alle kleuren van de regenboog door Londen fietst. Die niet boos wordt als haar fiets ineens weg is, maar die het jammer vindt dat ze er geen afscheid van heeft kunnen nemen. Is haar eeuwige lach een façade, is Poppy naïef, of verstaat zij daadwerkelijk de kunst van het positief leven in alle omstandigheden. Wat kunnen wij leren van haar?

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje.

Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen
Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur.
Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje.
Aanmelding is niet nodig.
Nadere informatie: poels@huisvancompassienijmegen.nl of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.