Nijmegen tekent Verklaring van Compassie!

29 november 2018

Vrijdagmiddag 9 november liep de Burgerzaal van het Nijmeegse stadhuis langzaam vol. Een kleine honderd mensen – vrijwilligers, sociale professionals, ondernemers, gemeenteraadsleden en andere betrokken Nijmegenaren – kwamen deze middag bij elkaar om – op de internationale Dag van Compassie – aanwezig te zijn bij de officiële ondertekening van de Verklaring van Nijmegen Stad van Compassie.

Gastheer van de middag was Paul Oosterhoff, diaconaal predikant en onder meer de oprichter van het Huis van Compassie Nijmegen aan de Groenestraat 170. Tijdens de middag waren er twee panels, waarbij het gesprek geleid werd door de bekende journalist, presentator en debatleider Rob Jaspers.

Ook werd aandacht besteed aan de tentoonstelling van Stichting KUS – Kunst van Samenleven – dat kunst inzet om de ontmoeting en het gesprek tussen multiculturele en verschillende sociale lagen tot stand te brengen. Fotograaf Frans Eppink vertelde iets over zijn fototentoonstelling over armoede in Nijmegen.
De theatergroep MindMix wist vervolgens eveneens op voortreffelijke wijze de moeilijkheid van compassie te verbeelden.

Uitreiking Compassiepluim 2018
Daarna volgde de uitreiking van de Compassiepluim 2018, dit jaar uitgereikt door wethouder Grete Visser, verantwoordelijk voor onderwijs, welzijn en zorg. Dit jaar werd de Compassiepluim uitgereikt aan: woon- en werkgemeenschap Babylon!

Een heel uitgebreid verslag van deze middag en veel foto’s vindt u op de website van Nijmegen Stad van Compassie:
www.nijmegenstadvancompassie.nl/ondertekening-van-de-verklaring-van-nijmegen-stad-van-compassie/