22 oktober: Vrijwilligerscafé over vluchtelingen

20 oktober 2018

Je kunt het je bijna niet voorstellen: je moet je huis en je land verlaten omdat er oorlog is. Op zoek naar een veilige plek om te leven. Als je eenmaal in een ander land een nieuw bestaan opbouwt, komen er vaak verschillende emoties en problemen naar boven. Gevoelens die tijdens het vluchten vaak uitgeschakeld zijn. Op 22 oktober organiseren we hierover een workshop.

In deze workshop wordt aandacht besteed aan de verschillende emotionele fasen waar nieuwkomers doorheen gaan. Je kunt daar als vrijwilliger ook iets in betekenen. Elke cultuur kent zo haar eigen gewoonten, ook als het gaat om psychosociale problemen. Door bewust te zijn van deze verschillen wordt het eenvoudiger om nieuwkomers te ondersteunen. Wil je hier meer over weten? Kom naar de workshop van Loubna Alsayed en Emmie Elliott. Samen verkennen we de vragen: hoe kun je nieuwkomers met psychosociale problemen helpen? Wat is jouw rol als vrijwilliger? Wat kun je wel doen en wat niet? We gaan daarover met elkaar in gesprek!

Iedereen is welkom: vrijwilligers van Nijmeegse organisaties en andere geïnteresseerden
Deelname is gratis en opgave is niet nodig.
Meer info: poels@huisvancompassienijmegen.nl

Vrijwilligerscafé Nijmegen
Vrijwilligerscafé, wat is dat? Een project  van Nijmegen stad van Compassie, met medewerking van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. In het najaar 2017 organiseerde Nijmegen Stad van Compassie een drietal vrijwilligersbijeenkomsten in Nijmegen, in het Huis van Compassie, de Wijkfabriek en in het Goffertstadion. In vervolg hierop organiseerden we voor de zomervakantie 3 keer een vrijwilligerscafé. En nu gaan we door: 10 vrijwilligerscafés per jaar, met medewerking van Wijkfabriek Wolfskuil, Huis van Compassie OPEN Slowcafé, Marikenhuis, Ontmoetingskerk, e.a.. Het vrijwilligerscafé geeft gelegenheid aan iedereen die in Nijmegen actief is als vrijwilliger om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en waar mogelijk te ondersteunen.