12 november: Maaltijd en kunst van dakloze Nijmegenaren

29 oktober 2018

We komen weer gezellig samen in het Huis van Compassie om samen te eten, kunst te kijken en het verhaal erover te horen. De nieuwe en veelkleurige tentoonstelling van het Atelier van de Overlevingskunst wordt dan geopend. Al sinds het begin van het Huis van Compassie bestaat er een band met hen.

Het Atelier is in 2004 begonnen als een kunstproject voor en met dak- en thuisloze mensen in Nijmegen. In de Titus Brandsmakapel krijgen mensen de mogelijkheid om zich op creatieve wijze te uiten en ontwikkelen. Kunstenaars van de straat krijgen zo een podium. De opbrengst van de verkoop is 50% voor de kunstenaar en 50% voor nieuwe materialen. Dit project is onderdeel van Het Kruispunt Nijmegen, een motiverende en zingevende plek waar gelijkwaardige ontmoeting van mens tot mens centraal staat. Vrijwilliger Hans Garritsen zal ons er over vertellen.

Achmed Chalabi zal met zijn team een Iraakse maaltijd voor ons bereiden, die om 18.00 wordt opgediend.
De tweegangen maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Of u betaalt naar draagkracht.

Aanmelding voor de maaltijd is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. 

Bellen kan ook: 024 – 322 84 80, vraagt u dan naar Pieter Poels.

U kunt ook een andere keer de kunst komen bekijken. Het Huis van Compassie is geopend op maandag t/m donderdag van 9.00 – 13.00 uur en ’s middags op afspraak.