5 oktober: filmavond ‘Wilde Aardbeien’

28 augustus 2018

We laten dit seizoen weer vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer. Vrijdag 5 oktober vertonen we de film ‘Wilde aardbeien’.

Zweden 1957. Drama van Ingmar Bergman

Een nurkse, bejaarde professor rijdt met zijn schoondochter van Stockholm naar Lund, waar hij aan de universiteit een eredoctoraat zal ontvangen. Aangespoord door dromen, associaties en gesprekken met passanten mijmert hij onderweg over zijn verleden. Is er nog tijd voor verzoening?

Ingmar Bergmans verhaal over de professor ontpopt zich als een Zweedse roadmovie, die uitmondt in een trip door diens eigen herinneringen. Bergman vond poëzie in het alledaagse.

In deze prachtige toegankelijke film weet Bergman melancholie op te roepen, maar ook levensvreugde. Al gaat een deel van de eer zeker naar de geweldige hoofdrolspeler Victor Sjöström, ooit zelf regisseur van stomme films, die kort na de opnamen overleed.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Het nagesprek wordt geleid door Riekie Dunnewind. Met bijdragen van Kees Waardenburg.

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur
Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje.
Aanmelding is niet nodig.
Nadere informatie: poels@huisvancompassienijmegen.nl of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.

Andere films dit seizoen:

30 november          Le tout nouveau testament
25 januari              Like Father, like Son
29 maart                Happy Go lucky