Verslag: zomerse sferen bij Eet & Ontmoet

25 mei 2018

Maandag 7 mei werd er weer druk gekookt in de keuken van het Huis van Compassie voor een nieuwe Eet & Ontmoet avond. Er namen meer dan 20 mensen deel aan een gezellige avond. Het voorgerecht kwam dit keer uit Grave. De Syrische Sarah maakte gebonden linzensoep met daarin onder meer rijst, spinazie, knoflook en paprika.

Het deed een beetje denken aan erwtensoep, zeker qua kleur, maar ook de smaak kwam in de buurt. Alle credits voor het hoofdgerecht ging dit keer uit naar vrijwilliger Kees, die het recept leverde en meehielp in de keuken. Een vegetarische macaroni met sojavlees en kruidenmix aangevuld met salade.

Vooraf aan het etentje werd een aantal mensen er even uitgepikt. Gastvrouw Freddy en PR-vrijwilliger Maarten werden vooraf even genoemd. Helaas was onze gastspreker Hans die wat zou vertellen over het dorpje Persingen verhinderd. Maar Pieter Poels, coördinator van het Huis van Compassie, improviseerde en bedacht een quiz naar aanleiding van een YouTube filmpje over het dorpje, dat vaak wordt bestempeld als het kleinste kerkdorpje van Nederland.

Kees wist wel raad met de vragen en was overtuigend winnaar. Persingen mag dan het kleinste dorpje van Nederland zijn, maar wist u dat de grootste metropool ter wereld Guangzhou in China is? Met 48.000.600 inwoners zag Pieter staan op zijn telefoon. Kees zat met zijn 45.000.000 het dichtst in de buurt. Daarna deden we een woordspelletje met ons allen: 8 nationaliteiten, 1 taal! Ook onderdeel van de improvisatie, de zangkunsten van David uit Eritrea en een Noord-Iraanse dans van Marzie, de Ghasem Abadi. Wat een verscheidenheid aan cultuur weer! Na afloop van de maaltijd werd er nog flink gedanst door velen. En afgewassen!

Maarten Beekman