21 juni: doe mee aan workshop ‘Bruggen bouwen’

29 mei 2018

Bruggen bouwen tussen nieuwkomers en Nederlanders. Dat is het doel van Loubna Alsayed, professional én nieuwkomer en haar collega Emmie Gaasbeek. Hoe leg je nu eigenlijk écht contact met de ander? In de workshop kun je elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, van elkaar leren.

Hoe help je een nieuwkomer op een gelijkwaardige manier? Wat kun je voor elkaar betekenen? Welke culturele gevoeligheden spelen aan beide kanten? Want soms loopt contact als vanzelf en soms voelt het alsof elk op een andere oever staat. Je kunt zwaaien, maar elkaar niet bereiken. In deze workshop kijken we samen hoe je een brug kunt slaan.

Donderdag 21 juni 15.30 – 17.00 uur Groenestraat 170
Iedereen is welkom:
vrijwilligers van Nijmeegse organisaties, en andere geïnteresseerden. Deelname is gratis… Opgave mag, maar is niet nodig.  poels@huisvancompassienijmegen.nl en 024-3228480.

VRIJWILLIGERSCAFE NIJMEGEN
Vrijwilligerscafé, wat is dat? Een pilot van Nijmegen stad van Compassie, met medewerking van de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. In het najaar 2017 organiseerde Nijmegen Stad van Compassie een drietal vrijwilligersbijeenkomsten in Nijmegen: in het Huis van Compassie, de Wijkfabriek en in het Goffertstadion. In vervolg hierop organiseren we nog vóór de zomervakantie 3 keer een vrijwilligerscafé. Die plaatsen zijn het Huis van Compassie, Wijkfabriek Wolfskuil en OPEN Slowcafé. Het vrijwilligerscafé geeft gelegenheid elkaar als vrijwilligers van deze organisaties en initiatieven te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en waar mogelijk te ondersteunen.