Nieuw project: kappers- en laptopcafé voor Voedselbank

23 april 2018

Op 16 maart was het voor de eerste keer kappers- en laptopcafé. Een mogelijkheid voor mannen, vrouwen en kinderen die de Voedselbank bezoeken om hun haar te laten knippen en hun laptop of computer te laten repareren. Onze vrijwilligers hadden de week ervoor flyers uitgedeeld bij de Voedselbank om de bezoekers enthousiast te maken voor dit initiatief.

Dit project is voor de mensen van de voedselbank opgericht. Omdat voor de mensen die minder te besteden hebben, een bezoek aan de kapper of aan een reparateur een grote uitgave is. Wij willen deze mensen hier graag in tegemoet komen, door dit project waarin wij elke maand een kappers- en laptopcafé organiseren.

Al snel was het een gezellige drukte in het Huis van Compassie. Mannen, vrouwen en kinderen kwamen om hun haar te laten knippen of om hun laptop te laten repareren. De eerste uitdaging voor Kamel onze herenkapper was om het haar van twee peuters in model te knippen. Aan een ervaren kapper is dat wel besteed. Kamel was vele uren actief, en knipte 12 mannen en kinderen. Bij de vrouwenkapster, mevrouw Gorshid, (links op de foto, daar samen afgebeeld met Storay Ahmadi, een van de drijvende krachten achter het nieuwe project), was de opkomst ook groot. Al snel assisteerde er een aantal vrouwen en was er ruimte voor een bakje koffie en een praatje.

Onze vrijwilligers Mohammed en Sunday richtten zich op de reparatie van de laptops. Een aantal reparaties waren met goed resultaat. Een van de laptops was niet meer te repareren, maar gelukkig was er nog een voorraadje aan laptops die het prima doen. Zo kon deze jongen met een ”nieuwe” tweedehands laptop naar huis.

In totaal zijn tijdens de middag meer dan 25 mensen geholpen.

Wij waren samen met de deelnemers en vrijwilligers dik tevreden over deze middag en hopen op een goed vervolg, daar hebben we nu alle vertrouwen in.