Mediterrane sferen in het Huis van Compassie

15 maart 2018

Zoete donkerrode tomatensaus met kip, gehakt of romige champignonsaus. Dat was de keuze aan pastasauzen uit de mediterrane keuken die gretig afname vond door de gasten van de Publieksmaaltijd op 12 maart in het Huis van Compassie. Lekker door zijn eenvoud.

Koken voor meer dan 40 mensen, waarvan het merendeel met plezier nog een tweede keer opschept, het is zeker geen gemakkelijke opgave, maar het lukte de dames van Vrouw, Geloof en Samenleving, samen het vrijwilligersteam van het Huis van Compassie, en de  spontane stagiaires Emma en Jaimy van de opleiding Voeding en Diëtiek. Bijzonder goed!

Bij de maaltijd waren meer dan 40 mensen aanwezig, een mooie mix van mensen met verschillende achtergronden. Sommigen bezoeken de maaltijden regelmatig, anderen waren er voor het eerst. Mensen voelen zich zichtbaar op hun gemak in de informele sfeer, dankzij de vele vrijwilligers.

Na  het hoofdgerecht  was het woord aan de gastspreker van de avond, Ilse, die vol passie vertelde over de doelstellingen van de IMC Weekendschool waar zij jaarcoördinator van is. Via de Weekendschool kunnen kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met verschillende beroepsgroepen en vaardigheden zoals presenteren. Aan het woord kwamen ook twee oud-leerlingen, die uitgebreid vertelden wat de weekendschool voor hen heeft betekend. Eerst kwam Falastin aan het woord, haar ouders zijn afkomstig uit Somalië. Daarna sprak Marwa, geboren in Kenia. Ze woont pas ongeveer 6 jaar in Nederland. Later willen ze doktersassistente en kinderarts worden. De twee waren super trots en de IMC Weekendschool was blij dat ze zich mochten presenteren.

Waarna iedereen mocht genieten van een dessert van romige vla, aardbeien in siroop en slagroom lepelde lekker weg, terwijl er ook nog eens met de slagroomspuit voor een tweede keer rond werd gegaan. De avond eindigde met lekkere sterke koffie en thee met heerlijke zelfgemaakte boterkoekjes met een zandachtige structuur. Deze waren spontaan getrakteerd door één van de gasten en stonden statig gepresenteerd in een zilveren koekschaal. Het was een mooie avond in het Huis van Compassie!

Maarten Beekman