23 maart: filmavond ‘Tokyo Story’

4 maart 2018

We laten dit seizoen weer vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer. Het nagesprek wordt geleid door Riekie Dunnewind. We nodigen u 23 maart graag uit voor Tokyo Story.

Tokyo Story – Japan, 1953, drama van Yasujirô Ozu
Een ouder echtpaar dat op het platteland woont brengt een bezoek aan hun kinderen en kleinkinderen in Tokyo. Ze worden daar geconfronteerd met onverschilligheid, ondankbaarheid en zelfzuchtigheid. Wanneer ze door hun kinderen naar een vakantieoord worden gestuurd rijzen er vragen over het leven, en de dood die voor de ouders niet meer lang op zich laat wachten. Een verhaal ook over hoe ouders in hun kinderen teleurgesteld worden en over jonge mensen die bang zijn voor de voortsnellende tijd.

Tokyo Story is een kalme en indringende observatie van het leven van een gewone familie.

Ozu is een veelgeprezen Japanse regisseur en is een inspiratiebron voor veel westerse regisseurs als Wim WendersJim Jarmusch, en Martin Scorsese. Tokyo Story wordt door velen gezien als een hoogtepunt in de filmgeschiedenis.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje.

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur
Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht (inclusief koffie en drankje)
Aanmelding is niet nodig
Nadere informatie: poels@huisvancompassienijmegen.nl of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.