17 april: podiumgesprek over duurzaamheid

30 maart 2018

Het thema van de podiumgesprekken in 2017/2018 is ‘Klimaatverandering en duurzaamheid’. Dinsdag 17 april geven we het podium aan Jan van der Meer, voorzitter van Nijmegen Green Capital 2018 en oud-wethouder van Nijmegen. Nijmegen is in 2018 het Europese centrum van duurzaamheid.

Iets om als Nijmegenaren trots op te zijn, maar het geeft ons natuurlijk ook de morele verplichting om als individuen onze duurzaamheid te laten zien. Dat roept vragen op als:

  • Hoe kun je als individu bijdragen aan verduurzaming?
  • Wat zijn voorbeelden van projecten, die tonen wat er gedaan moet worden in Nijmegen?
  • Hoe kun je aanhaken als individu?
  • Wat zet zoden aan de dijk?

Jan van der Meer zal een inleiding geven over het belang van Nijmegen Green Capital 2018, waarna we in gesprek gaan over de vraag wat we zelf kunnen bijdragen. Een paar concrete initiatieven zullen zich kort presenteren. U bent van harte uitgenodigd in Het Huis van Compassie, Groenestraat 170 te Nijmegen

Tijd: 20.00-22.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Kosten: 5 euro (of naar draagkracht)

De podiumgesprekken vinden 3 maal per jaar plaats in Nijmegen en worden georganiseerd in een samenwerkingsverband van Het Huis van Compassie, de Raad voor Religie en Levensbeschouwing, Vincent de Paul Center Nederland, Augustijns Centrum De Boskapel.