Gezellige en geanimeerde vrijwilligersavond

1 februari 2018

Wist u dat bij het Huis van Compassie 75 vrijwilligers actief zijn, die samen meehelpen aan bijna 30 verschillende activiteiten? Begin januari kwam een groot deel van de vrijwilligers samen, om met elkaar het nieuwe jaar te vieren, terug te blikken op ons gezamenlijke werk in 2017, en vooruit te kijken naar alle activiteiten die we in 2018 in het Huis van Compassie willen organiseren.

Pieter Poels, Coördinator van het Huis van Compassie, voorzitter Paul Oosterhoff en nieuwe collega Mirjam van de Eerenbeemt voerden het woord.

2017 was een succesvol jaar waarin weer vele goed lopende activiteiten konden worden gecontinueerd.  Een activiteit als Eet & Ontmoet kon worden gefundeerd en uitgebreid. Ook werd een aantal nieuwe projecten opgestart, zoals interculturele gespreksgroepen, Straatkoffie, Soepie Doen en Go Green er even uitgelicht. En er werd stilgestaan bij tegenslagen, zoals de langdurige ziekte van een gewaardeerde collega.

De avond stond in het teken van elkaar beter leren kennen. In drie ronden van tien minuten sloot iedereen aan bij een tafeltje en deelde elkaars liefde voor het werk dat hij of zij doet binnen Huis van Compassie. Dit gebeurde in een gezellige informele sfeer. Hapjes en drankjes stonden na afloop van de gesprekken te wachten. Overheerlijke brownies en chocolade cake werd vooraf al geserveerd bij de koffie en thee. Dit alles gemaakt van Fair Trade producten en bereid door voeding en diëtiek stagiaires Emma en Jaimy.

Hét succes van de avond was de limonade die vrijwilliger Adam uit Sudan meebracht. Het drankje Karkade, dat gemaakt is uit kruiden van de Hibiscusplant, zit boordevol vitamine C. Adam was nog niet klaar met zijn uitleg over de creatie van zijn moeder, of de stormloop op de grote jerrycan limonade was al begonnen. Een komisch gezicht.

Naarmate het einde naderde zag je mensen gegevens uitwisselen op bij elkaar gezochte papiertjes. De avond bleek een goed initiatief voor netwerkverbreding en het uitwisselen van creatieve ideeën. Iedereen verliet het pand met een cadeautje naar keuze, als waardering voor de inzet van het afgelopen jaar.

Maarten Beekman