28 januari: Verhalendag ‘Opnieuw beginnen’

5 januari 2018

Het verlangen om opnieuw te beginnen vormt dan door alle tijden heen een bron van vruchtbare culturele verhalen. Wees daarom van harte welkom bij de Verhalendag 2018 op zondag 28 januari, die plaatsvindt bij Jewel Heart. Vol verhalen over vallen. Over opstaan. En over: OPNIEUW BEGINNEN!

Het vormt soms de kern van ons verlangen: de behoefte om een nieuwe kans te krijgen, opnieuw te kunnen beginnen. En soms verzuchten we juist: “Oh nee, niet opnieuw. Niet dit. Niet weer.” Helemaal als vanouds wordt het niet, maar helemaal nieuw is wat we voor ons zien evenmin. Herhaling is door ons bestaan verweven. We beginnen steeds opnieuw. Misschien schuilt er juist in de opdracht om los te laten en opnieuw te beginnen ook een teken van hoop. “Wees niet bang, je mag opnieuw beginnen.” Opnieuw beginnen betekent immers ook dat er altijd een toekomst zal zijn. Dat er een weg naar voren is. Dat er een nieuw ronde komt, met nieuwe kansen.

13.00u: Inloop
13.30u: Start (welkomstwoord met theater)
14.00u: Auteur Steffie van den Oord over ‘Opnieuw beginnen en ‘eeuwelingen’
14.30u: Verhalenronde 1
15.45u: Verhalenronde 2
16.30u. U kunt kiezen uit 3 opties: Een workshop over opnieuw beginnen en creatief schrijven op muziek door Noêma Celeste Nijboer, van Eigentijdse Jongeren Vertelling 1: over compassie en opnieuw beginnen door Rogier Teerenstra, van de RLRN Vertelling 2: over opnieuw beginnen, verteller wordt nog bekend gemaakt.

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerkingsverband, door het Huis van Compassie Nijmegen, de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, Augustijns Centrum De Boskapel en Eigentijdse Jongeren. Hoofdspreker: Steffie van den Oord, is zeer veelzijdig en schreef het boek ‘Eeuwelingen, levensverhalen van honderdjarigen in Nederland’.

Entree: 5 euro
Adres: Jewel Heart, Harterseveldweg 284