Doe mee: gespreksgroep met Afghaanse Nijmegenaren

1 november 2017

Wilt u anderen ontmoeten en praten over onderwerpen op het gebied van levensvragen en zingeving? Neem dan deel aan de maandelijkse gespreksgroep in Wijkcentrum Dukenburg. We zijn samen met Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) en de Nijmeegs Afghaanse stichting Goshamadeed deze groep gestart.

Er zijn al een aantal enthousiaste mensen die samen de groep gaan vormen; Nijmegenaren die in Nederland zijn geboren, en Nijmegenaren die in Afghanistan zijn geboren en al lang in Nijmegen wonen. Het gesprek zal in het Nederlands gevoerd worden.

U kunt zich eenvoudig aanmelden door een mailtje te sturen naar: post@huisvancompassienijmegen.nl (024-3228480) of naar Storay Ahmadi van Goshamadeed: storay64@hotmail.com/ 0619407031

Locatie gespreksgroep: Meijhorst 70/39, 6537 EP Nijmegen.

Het leven is mooi, en het leven gaat ook niet altijd over rozen. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met levensvragen en/of zingevingsvragen die ons bezighouden. Iedereen maakt situaties in het leven mee die je ten diepste raken. Situaties waar we allemaal op onze eigen manier op reageren en mee omgaan. Door het delen van persoonlijke ervaringen, waarbij de ontmoeting met de ander centraal staat, kan er een verbintenis ontstaan. Verhalen van de ander waarin we onszelf herkennen kunnen ons een gevoel van begrip, ondersteuning en erkenning geven. Op die manier kan onze aanwezigheid betekenisvol zijn voor de ander.