17 november: filmavond ‘Manchester By the Sea’

13 november 2017

We laten dit seizoen weer vier films zien die er volgens ons toe doen. Films met een hart en een ziel en met diepgang; films die uitnodigen tot uitwisseling van gedachten. Na de films is er daarom gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer. Het nagesprek wordt geleid door Riekie Dunnewind. We nodigen u 17 november graag uit voor Manchester by the sea.

Manchester by the sea
Verenigde Staten 2016. Drama van Kenneth Lonergan. Met o.a. Casey Affleck

Stugge klusjesman Lee (Affleck) leidt een eenzaam bestaan in een voorstadje van Boston, geplaagd door demonen uit het verleden. Wanneer zijn oudere broer overlijdt, wordt Lee tot zijn schrik aangewezen als voogd over diens zestienjarige zoon. Scenarist en regisseur Lonergan (You Can Count on Me, Margaret) portretteert zijn antihelden met veel mededogen, en Affleck maakt diepe indruk met zijn ingehouden hoofdrol.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Huis van Compassie, Groenestraat 170 in Nijmegen

Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje. Aanmelding is niet nodig. Nadere informatie: poels@huisvancompassienijmegen.nl of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels.

  • Vrijdag 26 januari: Stranger in Paradise
  • Vrijdag 23 maart: Tokyo Story

Thema van de filmcyclus in 2017-2018 : “De Ander”: Het is hoogst noodzakelijk dat mensen zich weer meer gaan verbinden met anderen. We over de schutting van onze buren kijken. Ons verdiepen in een ander. Anderen leren zien. Bruggen slaan. Verschillen tussen mensen benoemen, vooroordelen aangaan, discussie durven aangaan. Respect hebben voor anders zijn. Anders durven zijn.