Verslag Publieksdag Nijmegen Stad van Compassie

1 oktober 2017

Zaterdag 23 september vond de Compassie Publieksdag 2017 plaats, een middag vol workshops, korte documentaires en bijzondere ontmoetingen. Er was een markt waar Nijmeegse initiatieven en organisaties die zich, ieder op hun eigen manier, bezighouden met compassie in de stad, konden presenteren aan het publiek.

Het weer werkte goed mee: het was een zonnige zaterdagmiddag, die geopend werd met het bezoekende publiek in de mooie compassievolle oefening ‘Over de lijn’. Aan het einde van de middag leidde een flashmob, uitgevoerd door de groep genaamd Mawteni (‘Mijn land’ – bestaande uit Nijmeegse Syriërs), de uitreiking van de Compassieplum 2017 door burgemeester Bruls in.

De Compassiepluim 2017 werd uitgereikt aan Yvon ten Brummelhuis van het Marikenhuis (Je leest hier het juryrapport). Van harte nogmaals, Yvon! De middag werd afgesloten met de vertoning van de bijzondere documentaire ‘Yad Beyad’ ( “Hand in Hand”) over de Palestijns-Israelische dialoog. Al met al was het een geslaagde middag, waar bezoekers en deelnemers volop hebben kunnen genieten van compassie en van de vele compassievolle initiatieven die de stad Nijmegen rijk is!

Op de website van Nijmegen Stad van Compassie staat een beeldverslag dat gemaakt is van de bijzondere Compassie Publieksdag 2017!