13 november: tentoonstelling Afghanistan met maaltijd

9 oktober 2017

Van 13 november t/m 15 maart is in Het Huis van Compassie een tentoonstelling te zien over Afghanistan. Deze bestaat uit meer dan 40 foto´s en schilderijen. De foto´s geven een beeld van het werk van de Dutch Relief Alliance en Oxfam Novib in Afghanistan. Ook zijn er filmportretten die een beeld schetsen van het leven in Afghanistan. De maatschappelijk bewogen schilderijen zijn van de Afghaanse kunstenares Fardiana Tabibzada.

Op 13 november openen we de tentoonstelling, van 18.00 tot 20.00 uur. Vrijwilligers van de Nijmeegs Afghaanse stichting Goshamadeed zullen dan voor ons koken. Geert Gompelman van Oxfam Novib en de Nijmeegs Afghaanse schrijver Qader Shafiq (van Bureau Wijland, advies- en
projectbureau voor duurzame verbinding van mensen, organisaties en samenleving) zullen ons vertellen over de politieke en maatschappelijke situatie in Afghanistan. Storay Ahmadi, voorzitster van Goshamadeed en de kunstenares Fardiana Tabibzada zullen de tentoonstelling verder introduceren.

Tijdens de avond zamelen we ook geld in om een aantal families in Afghanistan waarmee Goshamadeed contact heeft concreet te kunnen helpen.

De tweegangen maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Of u betaalt naar draagkracht.

Aanmelding is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80 en vraagt u dan naar Pieter Poels.

Voor gratis rondleidingen kunt u een afspraak maken met Storay Ahmadi, voorzitster van Goshamadeed. Het Huis van Compassie is geopend op maandag t/m donderdag van 9.00 – 13.00 uur en ’s middags na afspraak: tel. 06 – 19407031.

Goshamadeed  is een vrijwilligersorganisatie van en voor Afghaanse gezinnen (m.n. moeders en dochters) in Nijmegen en omgeving. Doel van de organisatie is om Afghaanse gezinnen bij elkaar brengen om elkaar te helpen emanciperen en integreren. goshamadeed.blogspot.com  en facebook.com/goshamadeed