‘Mantelzorgers in gesprek met elkaar’ vanaf 26 september

20 september 2017

Mantelzorg Nijmegen organiseert dit najaar verschillende activiteiten voor mantelzorgers. In samenwerking met het Huis van Compassie start op dinsdagmiddag 26 september een reeks van 4 gesprekken over thema’s die mantelzorgers bezighouden. Een overzicht van alle activiteiten vind u hieronder.

Dinsdagmiddag 26 september, 24 oktober, 21 november, 19 december
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Huis van Compassie
‘Mantelzorgers in gesprek met elkaar’
Mantelzorgers zijn vaak druk in de weer met het zorgen voor hun naasten. In deze drukte is er vaak geen tijd om over belangrijke onderwerpen van gedachten te wisselen.
Wilt u als mantelzorger wel eens in gesprek met anderen over de thema’s die u bezighouden bij het zorgen voor een ander? Dan bent u van harte welkom bij een aantal gesprekken die Mantelzorg Nijmegen en Centrum Ontmoeting in Levensvragen organiseren in samenwerking met het Huis voor Compassie. De eerste bijeenkomst is een Introductiebijeenkomst, de thema’s van de andere middagen zijn:
‘Wat betekent het om mantelzorger te zijn?’ (Nadere kennismaking)
‘Kan ik ‘nee’ zeggen?’ (De grens tussen mij en de ander)
‘Ruimte voor mijzelf’ (Mag ik een wens hebben?)
Meer informatie en/of aanmelden tot 1 dag van tevoren voor 4 bijeenkomsten: bij Mantelzorg Nijmegen, m.vanderploeg@swon.nl of telefonisch (06) 57397901.

Woensdag 20 september 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Huis van Compassie, Groenestraat 170
Thema: ‘Langer thuis’
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, wie wil dat niet als je ouder, hulpbehoevend of ziek wordt? Mantelzorgers willen die wens van hun ouders, kind of naaste met liefde vervullen, maar wat is er voor nodig om dit te realiseren en welke mogelijkheden zijn er?
Joëlle van der Pol, projectmedewerker SWON/NIM, project Bewust Wonen, vertelt deze middag over woonaanpassingen en andere hulpmiddelen om langer thuis wonen te kunnen realiseren en waardoor de zorgtaken van mantelzorgers mogelijk verlicht worden.
Aanmelden tot 1 dag van tevoren: bij Mantelzorg Nijmegen, m.vanderploeg@swon.nl of telefonisch (06) 57397901.

Maandag 9 oktober 18:00 – 20:00 uur
Locatie: Huis van Compassie, Groenestraat 170
‘Maaltijd met en voor mantelzorgers’
Regelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Iedere keer kookt een andere groep, die vertelt over wie zij zijn en wat zij doen. Maandag 9 oktober is Mantelzorg Nijmegen te gast. Mantelzorgconsulenten vertellen over hun werk, maar ook mantelzorgers komen aan het woord. U bent als mantelzorger van harte uitgenodigd om aan te schuiven.
Kosten maaltijd: € 7,50
Aanmelding is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80 en vraagt u dan naar Pieter Poels.

Donderdag 12 oktober, 26 oktober, 9 november en 23 november 10:00 – 12:00 uur
Locatie: wisselend
‘Wandelen voor en met mantelzorgers’
Na het eerste succes van de zomerwandelingen komt er in de herfst een vervolg. In samenwerking met Happiness in Progress, wandelcoach Mary van der Linde, worden er 4 nieuwe wandelingen aangeboden speciaal voor mantelzorgers.
Uw eigen bijdrage is €3,50 per wandeling of € 10,- voor 4 wandelingen.
Aanmelden: Heeft u interesse in (een van de) wandelingen dan kunt u zich aanmelden bij Mary van der Linde; via e-mail info@happinessinprogress.nl of telefonisch 06-18041346. Zij informeert u verder over de routes en startpunten.

Vrijdag 10 november 16:00 – 21:00
‘Dag van de Mantelzorg’
Meer informatie over het programma volgt nog. Houdt de website van Mantelzorg Nijmegen in de gaten.

Woensdag 13 december 13:00 – 16:00
Locatie: Hobbycentrum Nijmegen, Sint Hubertusstraat 50, 6531 LB Nijmegen
‘Jaarafsluiting’
Het jaar 2016 sluiten we af op een gezellige manier af met een creatieve activiteit, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Daarbij krijgt u een rondleiding in het Hobbycentrum.
Eigen bijdrage voor materiaalkosten: € 3,50
Aanmelden bij Mantelzorg Nijmegen (m.vanderploeg@swon.nl of telefonisch (06) 57397901): kan vanaf heden, wilt u voor 15 oktober laten weten of u belangstelling hebt om deel te nemen? Bij meer aanmeldingen kunnen er verschillende activiteiten aangeboden worden.

Komt u ook?
Per activiteit wordt vermeld bij wie u zich kunt aanmelden.
Aanmelden bij Mantelzorg Nijmegen kan via mail m.vanderploeg@swon.nl of telefonisch (06) 57397901. Voor vragen of meer informatie over de verschillende activiteiten kunt u gerust contact met ons opnemen.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten.
Met vriendelijke groet,
Jehzira Huwaë (06-10351333) en Marie Louise van der Ploeg (06-57397901)
Mantelzorgconsulenten Mantelzorg Nijmegen
De Ruyterstraat 246
6512 GG Nijmegen
info@mantelzorg-nijmegen.nl
Like ons op Facebook: https://www.facebook.com/mantelzorg024/