9 juni: Sudanese vereniging kookt Iftar maaltijd

19 mei 2017

Regelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Iedere keer kookt een andere groep, die iets vertelt over wie zij zijn en wat zij doen. Vrijdag 9 juni is de Sudanese vereniging ‘Elbeyet Elsudani’ (het Sudanese Huis) te gast. Vanwege Ramadan koken zij  een Iftar maaltijd, dus we eten na zonsondergang.

Ramadan (dit jaar van 27 mei t/m 24 juni) is de vastenmaand van de moslims. Moslims eten en drinken dan niet tussen de dageraad en zonsondergang. Ramadan duurt 30 dagen en wordt afgesloten met het Suikerfeest. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Op 9 juni bent u welkom om 21.30. Om 22.00 uur zullen we samen eten. Tijdens de maaltijd zullen gasten vertellen over de Ramadan en de Iftar maaltijden. Ook zal een gast vertellen over de vastentradities en- gewoontes in Nederland.

De maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Met dit bedrag maakt u het mogelijk dat iemand met een klein inkomen kan genieten van de maaltijd. Heeft u geen of een laag inkomen, dan betaalt u naar draagkracht. Aanmelding is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl of tel. 024 – 322 84 80 o.v.v. uw naam en telefoonnummer. Eet u vegetarisch, geef het even aan. En ter info: het vlees wat wij bereiden is altijd biologisch, beter voor milieu en voor de dieren.