Nieuw op website Nijmegen stad van Compassie

2 maart 2017

Joost Willems, ambassadeur van Nijmegen stad van Compassie, heeft in het kader van de maand van de spiritualiteit een filmpje opgenomen. In zes minuten vertelt hij over de beginselen van compassie. De komende maanden kunt u meer filmpjes van Joost verwachten op de website van Nijmegen stad van Compassie.

Joost Willems is werkzaam bij Pro Persona als klinisch psycholoog / psychotherapeut. In zijn vrije tijd is hij betrokken bij het Boeddhistisch centrum Rigpa. Ook geeft hij mindfulness cursussen.

Op de site van Nijmegen stad van Compassie vindt u ook een mooi interview met dichteres Marjolein Pieks. En allerlei informatie van en over vele (vrijwilligers)organisaties die samen met ons werken aan Nijmegen stad van Compassie.

Wilt u meer weten over ons? Wilt u meedoen? Wilt u reageren? Graag! Via FacebookTwitter of ons mailadres.

Nijmegen stad van Compassie?
Nijmegen is niet de eerste stad die zich zo wil noemen. Vele steden, wereldwijd, verklaarden zich al compassionate city. In Nederland zijn bijvoorbeeld Groningen, Leiden,Amsterdam en Rotterdam compassiestad. Zij sloten zich aan bij het Handvest voor Compassie. Centraal daarin staat “Behandel de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden”.

Nijmegen stad van Compassie is een initiatief waarin organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen aan dat gezamenlijk doel trachten te werken door:

  • met elkaar kennis te maken
  • ideeën en ervaringen uit te wisselen
  • gezamenlijk activiteiten te organiseren voor Nijmeegse burgers

 

Inmiddels zijn meer dan 50 organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen bij ons betrokken.