31 maart: KIJK MAAR filmavond met A Separation

27 maart 2017

Na  een mooie, intieme en indringende filmavond in januari met de film Jagten, gaan we nu op weg naar onze volgende bijzondere filmavond. Deze keer zal het nagesprek plaatsvinden onder leiding van Riekie Dunnewind. We nodigen u graag uit voor de film ‘A Separation’.

A Separation (Iran, 2011, drama van Asghar Farhadi)
Het rommelt in het huwelijk van Nader en Simin. De werkende, hoog opgeleide Simin wil weg uit Iran, om elders een nieuw leven te beginnen. Nader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Daarom wil Simin scheiden, en inzet van de scheiding is de voogdij over de elfjarige dochter Termeh. Bij de familierechter probeert iedereen wanhopig zijn of haar gelijk te halen. Meesterlijk echtscheidingsdrama, onontkoombaar, intelligent en aangrijpend. Overladen met prijzen, waaronder de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje.

Speciale gast is Daad Kajo, Nijmeegs schrijfster van Syrische afkomst, vooral bekend van haar roman ‘de Verleider van Damascus’.

Indringende vragen zullen worden opgeroepen: Wanneer ben je vreemdeling? Wat doet het met je vreemdeling te zijn? Wie ervaar je als vreemdeling? Hoe voelt vervreemding (je buiten gesloten voelen, je bekeken voelen of anders zijn)? De woorden vreemdeling en vervreemding zijn van deze zelfde stam: wie vervreemdt eigenlijk van wie?

Vrijdag 31 maart  Aanvang: 19.45 uur, inloop 19.30 uur
Toegangsprijs 7,- of naar draagkracht. Inclusief koffie en drankje
Aanmelding is niet nodig.
Nadere informatie: post@huisvancompassienijmegen.nl of 024-3228480 en vraag naar Pieter Poels