10 april: Maaltijd met PAX en Palestijnse Nijmegenaren

26 maart 2017

Regelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Iedere keer kookt een andere groep, die iets vertelt over wie zij zijn en wat zij doen. Op 10 april zijn Palestijnse mannen te gast. Zij hebben hun land moeten ontvluchten. Zij zijn al lang als vrijwilliger verbonden aan het Huis van Compassie. Op 10 april koken zij voor ons. En zij zullen iets vertellen over de humanitaire nood waarin hun achtergebleven families verkeren.

Ook zal vredesorganisatie PAX te gast zijn. Met verschillende activiteiten levert PAX al decennialang een bijdrage aan het proberen te bereiken van een duurzame vrede tussen Israël, Palestina en de regio. Zij zullen ons informeren over de situatie in de regio en vertellen over hun activiteiten.

Tijdens de avond zamelen we geld in voor de families van onze Palestijnse vrijwilligers. Het geld wordt gebruikt voor de medische zorg, voor onderwijs en andere dagelijkse noden van deze mensen die in grote armoede leven.

Mocht u niet in staat zijn om bij de maaltijd aanwezig te zijn, en u wilt toch een financiele bijdrage leveren: u kunt een bijdrage overmaken aan overmaken  naar rekening nr. NL80TRIO 0391 029460. tnv Stichting Huis van Compassie in Nijmegen, o.v.v. inzameling Palestijnen.

De tweegangen maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Door 7,50  euro te betalen maakt u het ook mogelijk dat iemand met een klein inkomen kan genieten van de maaltijd. Als u geen of een laag inkomen hebt, dan betaalt u naar draagkracht.

 

Aanmelding is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80 en vraagt u dan naar Pieter Poels.

Eet u vegetarisch, geef het even aan.  En ter info: het vlees wat wij bereiden is altijd biologisch, beter voor milieu en voor de dieren.