13 maart: Maaltijd en expositie 50 jaar migranten in Nijmegen

18 februari 2017

Regelmatig organiseert het Huis van Compassie een gezellige maaltijd. Iedere keer kookt een andere groep, die vertelt over wie zij zijn en wat zij doen. Maandag 13 maart is welzijnsorganisatie het Inter-lokaal te gast, dat 40 jaar bestaat (ooit begonnen als Gastarbeidwinkel). Ook wordt een tentoonstelling over de geschiedenis van migranten in Nijmegen geopend.

Om de verjaardag te vieren werd een bijzonder kunstproject opgezet; “Dit is mijn verhaal”.  In zes kijkdozen kun je videoportretten zien. Daarin vertellen oud-gastarbeiders, vluchtelingen en kinderen van migranten hun verhaal. Ze vertellen over identiteit, de weg naar Nederland, de wereld van toen en nu en hun thuis in Nijmegen. Persoonlijke objecten in de kast verbeelden het verhaal.

Medewerkers van het Inter-lokaal zullen een toelichting geven. Uiteraard kunnen er vragen worden gesteld worden. En er zijn vluchtelingen en migranten aanwezig die vanuit hun ervaringen kunnen vertellen.

De maaltijd begint om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. De tweegangen maaltijd met koffie en thee kost 7,50 euro. Met dit bedrag maakt u het ook mogelijk dat iemand met een klein inkomen kan genieten van de maaltijd. Als u geen of een laag inkomen hebt, dan betaalt u naar draagkracht.

Aanmelding is noodzakelijk via mail: post@huisvancompassienijmegen.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 024 – 322 84 80 en vraagt u dan naar Pieter Poels.

Eet u vegetarisch, geef het even aan.  En ter info: het vlees wat wij bereiden is altijd biologisch, beter voor milieu en voor de dieren.